Marketing Coördinator

Functieomschrijving

Bedrijfsinformatie

De groep Rust-Oleum Europe behelst sterke coatingmerken van RPM International in Ohio (USA), één van ’s werelds grootste producenten van coatings voor de professional en consument.

De onderneming telt wereldwijd ruim 10.000 medewerkers en verkoopt in meer dan 150 landen in alle continenten. Afnemers zijn groothandels gespecialiseerd in bouw en industrie, alsmede retail-organisaties. Verwerkers van de producten zijn schilders, installatie- en onderhoudsbedrijven en consumenten. RUST-OLEUM heeft productieondernemingen in Den Bosch (NL), Newcastle (UK) en Zelem (B).

Mathys® en Rust-Oleum®zijn verfmerken die behoren tot de groep RPM® International , een groeiende beursgenoteerde onderneming.


Ben jij commercieel ingesteld met een feeling voor marketing en wil je bouwen aan toonaangevende merken? Heb je een proactieve houding, sta je sterk in je schoenen en ben je op zoek naar een uitdagende en verantwoordelijke baan? Ga dan aan de slag als Marketing Coordinator in onze vestiging te Zelem.


Jobomschrijving in een notendop

Als Marketing Coördinator werk je samen met de European Marketing Manager en de Market Managers aan projecten die gericht zijn op het maximaliseren van de bedrijfswinst. In deze veelomvattende functie draag je bij tot de goede werking van de marketingafdeling en tot het bereiken van de doelstellingen ervan. Het betreft een fulltime aanstelling in onze Rust-Oleum Groep, met toonaangevende merken die marktleider zijn op het gebied van verven, coatings en afdichtingen.


Wat zal je doen?

 • Je assisteert bij de introductie van nieuwe producten in EMEA. Zowel B2B als B2C. Hiervoor bereid je campagnes en promotionele activiteiten (B2B en B2C) volledig voor.
 • In nauwe samenwerking met de market managers en productmanagers, help je bij de organisatie van beurzen, opendeurdagen en product trainingen. Door het goede contact met alle partners, regel je efficiënt de nodige materialen en producten die nodig zijn voor een geslaagd event.
 • Je draagt je bij in het organiseren van klantbezoeken en/of vergaderingen zowel intern als extern.
 • Je werkt mee aan de ontwikkeling en distributie van marketing- en promotiemateriaal (POS, stalen, brochures, flyers, promo gifts,…)
 • Dagdagelijks bewaak en analyseer je de actieve marketingprogramma’s en brainstorm je mee over de manieren om deze campagnes te verbeteren.
 • Bij de creatie van digitale content voor onze verschillende merken coördineer je en help je waar nodig.
 • Jij bent de belangrijkste contactpersoon voor externe partners (drukkers, display productie, etc.)
 • Je bewaakt de voorraad van POS materiaal en bestelt bij wanneer nodig. Je denkt na over hoe het bestelproces kan geoptimaliseerd.
 • In deze rol heb je een nauwe samenwerking met andere afdelingen zoals productie/magazijn, sales, distributie, digitale marketing en grafisch ontwerp.
 • Via telefoon, e-mail of social media komen er regelmatig vragen en marketingverzoeken binnen, jij behandelt deze en kan met je enthousiasme anderen inspireren.


Functievereisten


Wie wij zoeken?

We zoeken we een creatieve duizendpoot die niet op zijn mondje is gevallen. Je staat sterk in je schoenen en schuwt niet – wanneer nodig – om tegengas te geven. Je hebt daarom uitstekende communicatieve vaardigheden en je beschikt over een ijzersterke pen. Ook heb je de nodige computerkennis, zo word je verantwoordelijk voor het bijhouden verscheidene databases en spreadsheets.


We verwachten volgende kwalificaties van jou:

 • Je hebt een bachelor marketing of communicatie op zak waar je een stevige basis van de hedendaagse marketingwereld hebt meegekregen.
 • Je kan een 1ste werkervaring aantonen van minimum 2 jaar.
 • Je spreekt uitstekend Nederlands en Engels en kan externen te woord staan in het Frans.
 • Digitale marketing is je niet vreemd.


Wat zal je krijgen?

Als Marketing Coördinator kan je rekenen op breed pakket aan verschillende voordelen:

 • Een uitstekend marktconform loon waarbij we rekening houden met jouw professionele werkervaring
 • Ons loonpakket omvangt verschillende extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, eco-cheques, groepsverzekering en extra verlofdagen. Bij de feestdagen ontvang je geschenkcheques en in niet-corona tijden staat er een lekker vers fruitmandje klaar.
 • In deze rol heb je veel verantwoordelijkheid en heb je veel ruimte om je eigen inbreng te geven. We staan open voor zelfontwikkeling door het aanbieden van opleidingen zodat je de mogelijkheid hebt om door te groeien tot Market Manager.


Wekt dit je interesse op?

Dan kan je solliciteren via onze werken-bij site of je kan een mail sturen naar vacature@rustoleum.eu met jouw meest recente CV en een korte motivatie.